Online informationsaften om YFU's scholarship

Online informationsaften om YFU's scholarship
20 dec 2021, 19:00 - 21:00

YFU Danmarks Jubilæumsscholarship er for unge (14-18 år) i Danmark, der ønsker at komme på udveksling med YFU Danmark i skoleåret 2022/2023 til udvalgte europæiske lande.


YFU Danmarks Jubilæumsscholarship er to scholarships á 20.000 kr., som tilskud til at dække programprisen af udveksling til ét af følgende lande:


Belgien, Flanderen


Belgien, Wallonien


Estland


Finland


Frankrig


Rumænien


Schweiz


Tjekkiet


Tyskland


Ungarn


ØstrigJubilæumsscholarshipsene vil blive tildelt to unge, hvor et scholarship potentielt kan være den økonomiske hjælp, der gør forskellen for, at de kan komme på udveksling. Du skal derudover være motiveret for udveksling samt kunne demonstrere, at du er interesseret i at være involveret i foreningslivet eller i dit lokalsamfund.Hvor kommer scholarshippet fra?


YFU Danmarks Jubilæumsscholarship blev oprettet i forbindelse med YFU Danmarks 60-års jubilæum. Scholarshipsene er oprettet af dét overskud, som foreningens medlemmer donerede ved deres deltagelse i arrangementet.


Til fejringen af YFU Danmarks 60-års jubilæum mødte tidligere udvekslingsstudenter og værtsfamilier op, fordi de har et helt særligt forhold til den forening, som de har været en del af både mens de var afsted på udveksling, og efter at de kom hjem. Blandt gæsterne var medlemmer, der har været en del af YFU Danmark i alt fra 1 år til 5 år eller 10 år eller helt op til 55 år! Tidligere udvekslingsstudenter i alle aldre og med udvekslingsoplevelser fra mange forskellige lande, hyggede sig side om side og fejrede at være en del af YFU Danmark. Og det er netop dét YFU Danmark kan – vi giver så meget mere end en fantastisk udvekslingsoplevelse; vi giver et fællesskab af folk, der alle har oplevet dét, som udveksling kan gøre for et ungt menneske, og et fællesskab af folk, der i sammen vil arbejde for at føre dét videre, som vores forening står for. 


Med jubilæumsscholarships håber vi at kunne give to unge mennesker mulighed for at blive en del af YFU Danmark, som uden et jubilæumsscholarship ikke ville have mulighed for at tage på udveksling. Det vil blive prioriteret at uddele jubilæumsscholarshipsene til to unge mennesker, der vil være gode ambassadører for YFU Danmark, mens de er på udveksling, og som er interesseret i det givende foreningsliv, som YFU Danmark tilbyder, når man vender hjem fra udveksling.Hvad skal du gøre for at søge YFU Danmarks Jubilæumsscholarship?
  • Udfyld standardformular til optagelse af et udvekslingsophold med YFU Danmark via vores hjemmeside, her.


Formularen skal udfyldes af alle studenter, der skal på udveksling med YFU Danmark, og informationerne vil bl.a. blive brugt til at få dig optaget på program hos det land, du skal på udveksling til.


I det tilfælde, at du ikke får tildelt et Jubilæumsscholarship, vil du få mulighed for at gå videre med din ansøgning uden scholarship. Hvis du derimod ønsker at trække din ansøgning, kan du også sagtens gøre det.   • Skriv din ansøgning til jubilæumsscholarshippet og send den til scholarshipudvalget.


Udover udfyldelse af standardformularen, skal du indsende en skriftlig motiveret ansøgning. I ansøgningerne vil følgende blive vægtet: 


  • Hvordan giver dette scholarship dig en mulighed, som du ellers ikke ville have

  • Hvorfor er du en god ambassadør for YFU Danmark, mens du er på udveksling – en ambassadør, som vi ikke må gå glip af have på program 

  • Fortæl os, hvordan du bidrager til foreningslivet eller til dit lokalsamfund - måske er du politisk aktiv, fodboldtræner, hjælper i lektie-caféen eller laver teater i klubben?

  • Vi modtager gerne bilag i form af video, kreative projekter, udtalelser mv., hvis dette kan være med til give et billede af, hvem du er som person, og hvorfor du er den oplagte kandidat til jubilæumsscholarshippet

Din ansøgning sendes til scholarship@yfu.dk senest den 1. januar 2022 


Vi vil herefter gennemgå de samlede ansøgninger, og du vil senest den 14. januar 2022 modtage svar på, om du er udvalgt til at deltage i et interview, hvor vi kan lære dig bedre at kende. Interviews vil finde sted i perioden den 17. januar 2022 til den 28. januar 2022.


Modtagerne af YFU Danmarks jubilæumsscholarship vil modtage besked om, at de er udvalgte den 1. februar 2022.


Hvis du har spørgsmål til YFU Danmark, dét at være på udveksling, ansøgningsprocessen eller noget helt fjerde, skal du være velkommen til at kontakte os scholarship@yfu.dk


Vi glæder os til at modtage din ansøgning!
,
You have errors. Please check your entries above!