Laura Keil - YFU Danmark - interkulturel udvekslingsophold i udlandet og i dagligstuen!
Min tur til Argentina

Laura Keil
Tur til Argentina

Om YFU Danmark

En ud af over 55 organisationer i et globalt netværk, der arbejder for mellemfolkelig forståelse gennem ungdomsudveksling
YFU blev grundlagt i 1951 af Rachel Andresen efter at være blevet inspireret under et ophold i efterkrigstidens Amsterdam i 1948. Hun var blevet så rørt over at have været med til genetableringen af gade- og huslys i byen, at hun vendte tilbage til USA med en livslang mission om at sikre "at lysene aldrig blev slukket igen".
I 1960 blev idéen om international, kulturel ungdomsudveksling efter Rachel Andresen og YFU netværkets principper overført til Danmark, hvor Tom Nielsen blev den første danske YFU-student. Fra Toms hjemkost i 1961, og frem til 1963 drev hans forældre Bodil og Karl idéen om at tage på udveksling til USA med YFU. YFU Danmark fik først rigtig form i 1965 hvor Else Scharling - mor til en af studenterne fra årgangen 63/64 - stiftede en komité, der skulle sikre seriøsiteten overfor skoler og andre myndigheder. I dag er YFU Danmark en forening med over 1000 medlemmer, omkring 30 partnerlande, 4 zoner inddelt i 17 regioner, en bestyrelse og et sekretariat med faste ansatte. Siden Toms hjemkomst i 1961 har vi sendt over 10.000 unge danskere ud i verden og modtaget over 5.000 udenlandske studenter.

Argentina

Tag selv afsted

Det er et land som har mange naturskønne områder og kulturrig baggrund. Paraguayerne er en blanding af spaniere, Guarani-indianere, brasilianere og andet godt. De har stadig fat i deres rødder til Guarani og en stor del af befolkningen taler stadig dette sprog. Det officielle sprog er spansk og de fleste kan tale det. Der er også dele af befolkningen som ikke kan andet end spansk og måske kun et par ord på Guarani. Der er også en koloni af menonitter.

Det er en menighed som er nem at genkende på gaden. Mændene er altid iført overalls, ternede skjorter under overallen og så en cowboyhat på hovedet. De bor mest i den nordlige og vestlige del af Paraguay, hvor de arbejder i landbruget selvom jorden er præget af det sumpområde de er i. Den østlige del af Paraguay er præget af de store floder som løber igennem landet. Der er massere af palmer og andre træer og på markerne står der soyabønner og andet godt.
Her er også jesuitruiner på UNESCO’s verdensarvsliste og på grænsen mellem Paraguay, Argentina og Brasilien er vandfaldet Iguazu, som er helt fantastisk.