Midtfynske unge på udveksling i USA, Tjekkiet og Tunesien - på samme dag

Midtfynske unge på udveksling i USA, Tjekkiet og Tunesien - på samme dag
May 05, 2017 09:48

En tirsdag i april sidder 7. klasses elever på Nordagerskolen og snakker med elever i Tunesien eller også er det måske Indonesien eller USA? De taler om sig selv, hvad de laver, deres egen kultur, og hvad der sker i deres egne lande lige nu.


De snakker ikke kun med hinanden, de sender tegninger, laver små film og sender billeder på tværs af landegrænser. Det hele foregår på computere i klasselokalet.

Skoleleverne deltager i programmet ”Youth for Understanding - Virtual Exchange” som havde Danmarks premiere i Ringe i januar 2017. Programmet varer i et halvt skoleår, og eleverne har kontakt med deres nye venner i flere lande minimum én gang om ugen i det halve år.

Programmet er et internationalt digitalt udvekslingsprogram, og i Danmark foregår det i et samarbejde mellem Nordagerskolen og udvekslingsorganisationen Youth for Understanding Danmark.

Skoleleder Per Midtgaard i Ringe siger;

”Vi uddanner verdensborgere. Det, at de unge oplever nogle andre kulturer gør en kæmpe forskel for dem. Dette er slet ikke det samme, som at læse det i en bog. De unge kan se, føle og mærke verden; Det kan de gennem dette projekt, og det er vores ambition med at deltage". Jeg vil i høj grad anbefale andre skoler at deltage.”

Eleverne er glade for at deltage – men synes også, at det er lidt svært, da det hele foregår på engelsk. 

De siger bl.a.;

”Jeg syntes, at det er meget fedt, at man kan lære andre at kende og se hvordan de arbejder".

”Det er sjovt, at man lærer andre at kende, men dette kan også være svært, og det er spændende".

Formålet med programmet er at skabe udvekslingsmuligheder mellem unge mennesker i vidt forskellige lande. Lande hvortil, og hvorfra man som barn og ung sjældent rejser. ”Håbet er, det de unge kan lære hinanden at kende og dermed skabe mellemfolkelig forståelse og værdsættelse af kulturelle forskellige”, siger Generalsekretær i Youth for Understanding Janne Wennerstrøm.