YFU Danmarks nye generalsekretær
Wide janne

YFU Danmarks nye generalsekretær
July 01, 2016 09:30

Onsdag d. 1 juni 2016 overtog Janne Wennerstrøm pladsen som YFU Danmarks nye generalsekretær, og i denne artikels interview forsøger YFU Newsletter at lære Janne lidt bedre at kende.

Udveksling
Lige som langt de fleste af YFU's medlemmer har Janne en direkte forbindelse til udvekslingsoplevelsen: I 1982-1983 var hun på udveksling i USA. Her boede hun hos familien Loveless på en farm i det sydlige Minnesota. Værtsfamilien bestod af far, mor, en søn på college og en datter, der boede hjemme. Selv den dag i dag betragter Janne familien Loveless som en fast del af sin familie: Vi har fortsat tæt kontakt. Sidste år var min værtssøster og hendes familie sammen med mig og min familie på vandretur i Californien. I år skal min yngste datter besøge dem 3 uger i sommerferien, og familiens yngste barnebarn besøger derefter os tre uger her i Danmark. Derfor er det heller ikke så underligt, at Janne priser sig heldig over Skypes opfindelse; uden den ville telefonregningen være alt for høj, idet der ikke er mange søndage, hvor der ikke er dialog mellem Minnesota og Aarhus.

Minderne
Uanset om man har været værtsfamilie eller udvekslingsstudent, er der altid nogle oplevelser eller situationer, der synes lettere genkaldt end andre. Dette gælder også for Janne, og da hun blev stillet spørgsmålet ”Hvad står klarest i din erindring når du tænker tilbage på dit udvekslingsophold?" svarede hun: "Hvor velkommen jeg følte mig – og det var uanset om det var i familien – inkl. Extended family, i skolen, hos naboer eller i kirken."
Ved siden af arbejdet på deres farm klarede (og klarer) familien Loveless en mængde frivilligt arbejde ved at lave selvangivelser for mange personer i countyet, bringe mad ud til ældre og handicappede via Meals on Wheels, sidde i kirkens og adskillige andre foreningers bestyrelser. Janne er ikke i tvivl om, at hun ved at opleve og tage del i familiens frivillige arbejde, er blevet præget og har fået input til egne jobvalg.

YFU i dag
Efter at være hjemvendt fra sit udvekslingsophold arbejdede Janne som frivillig i region Nordfyn. Her sad hun i en periode i NFYs (Nordfyns) regionsledelse, arbejdede med PR og deltog i adskillige husbesøg til udgående studenter.
Netop som man formes og ændres af sin udvekslingsoplevelse formes og ændres YFU også sine medlemmer. Da Janne kun har været ansat som generalsekretær i to uger, er det endnu svært for hende at udpege de konkrete forskelle mellem YFU i 1980’erne og YFU i dag. Der er dog ét område, som helt klart er anderledes end i 1983; der er langt mere fokus på udveksling til andre lande end USA. Dette fremhæver Janne som en positiv forskel.

Stillingen som YFU’s generalsekretær
For så at vende fokus mod det mere saglige, var det interessant at høre Janne, hvad der fik hende til at søge jobbet som YFU Danmarks generalsekretær, hvortil hun svarer at jobopslaget ”lå” lige pludselig på min Facebook profil. Jeg har faktisk igennem flere år joket med, at jeg på et eller andet tidspunkt gerne ville arbejde for YFU – og så var det nu, chancen var der.

Tidligere erhvervserfaringer
Janne Wennerstrøm har arbejdet i foreninger i mere end 20 år, og det er især herfra hun føler, hun har nogle værktøjer hun kan trække på i sin nye stilling. Tidligere har hun primært arbejdet med forenings/organisationsudvikling og har desuden masser af erfaring med markedsføring, arrangementsplanlægning og lignende. Alt sammen noget, som hun er sikker på, at hun kan bruge i YFU.

Stillingen som generalsekretær
I de kommende år, håber Janne på at kunne bidrage til, at YFU udvikler sig positivt: Det skal være sjovt, givende og lærerigt at være frivillig og medarbejder i foreningen. Janne har selv døtre i den alder, hvor udveksling er relevant, og hun synes at YFU er alt for usynlig på deres skoler, netværk og de sociale medier, de bruger, hvorfor hun vil arbejde på at gøre YFU langt mere synlig. Jeg vil samtidig arbejde for at vi fastholder et kvalitetsprodukt – og måske kan vi endda gøre det endnu bedre, end vi gør i dag? Sidst men ikke mindst vil jeg have tæt fokus på det frivillige arbejde – Intet YFU uden en stærk frivilligorganisation. Vi skal gerne være endnu flere aktive i hele landet, der vil yde en indsats for denne fantastiske organisation.

Fakta

Navn: Janne Wennerstrøm
Alder: 49 år
Bopæl: Aarhus
Familie: Gift med Jan Henrik. Vi har tre piger; Christine 23, Anna 18 og Clara 14.
Uddannelse: Cand. Merc.
Fritidsinteresser: Vandring, kortspil og læsning.


Interview af Anja Blåbjerg Mathiasen