Tysk er det 4. mest lærte sprog i verden

Tysk er det 4. mest lærte sprog i verden
July 19, 2016 12:34

Den tyske udgave af mediet The Local melder, at tysk er det tiende mest talte modersmål på globalt plan (omkring 104 mio, mennesker verden over). Det mest interessante er dog, at tysk er på 4. pladsen, når det kommer til hvilket sprogl, der læres på skolebænken.

De 3 sproggrupper over er engelsk, fransk og mandarin, beretter Deutsche Welle.

Meget af årsagen bag interessen i tysk skal finde i at folk får det indtryk, at når du lærer tysk, er får du adgang til lande, der blomstrer økonomisk, hvilket giver bedre karrieremuligheder samt adgang undervisning og uddannelse på et andet niveau fortæller prof. Ammons til Deutche Welle.

Dette kan man også bekræfte hos Goethe Instituttet. Viola Noll, talsmand for instituttet, fortæller, at krisen i eurozonen har ført til et boom i sydeuropæere, der ønsker at lære tysk, hovedsagelig spaniere, italienere og grækere.

Omkring 14,5 mio mennesker verden over er ved at lære tysk som fremmedsprog, ifølge de seneste skøn fra Goethe Instituttet. Der undervises i tysk på skoler i 144 lande over hele verden.

Mark Twain sagde engang, at tysk var "for svært at lære i én livstid", men de fleste vil opleve at selvom den tyske grammatik måske er sværere end andre store europæiske sprog, så overstiger motivationen for at lære sproget ofte de opfattede vanskeligheder.

Professoren bag undersøgelsen fortæller at han kan sagtens se udviklingen i at der er flere, der læser tysk end spansk, forsætte - også selvom der er mange mange flere på verdensplan, der taler spansk som modersmål. Han tror dog ikke på at tysk seriøst vil udfordre engelsk, der er det eneste virkelige internationale sprog.


Hvad forbinder folk med tysk?

At et sprog kan have særlige konnotationer fandt man også ud af. For eksempel, bruger virksomheder i ikke-tysktalende lande nogle gange tysk i branding eller markedsføring at virke mere officiel, professionel, eller succesfuld.

"Virksomhederne gør det, fordi tysk er forbundet med højere kvalitet", sagde han i et interview i der Welt.

Hans bedste eksempel på dette er brugen af tysk i Audis slogan "Vorsprung durch Technik" (Fremskridt gennem teknologi) i reklamer rundt omkring i verden, der formidler kvaliteten af tysk ingeniørkunst. I det notorisk sproglige forskræmte USA må man nøjes med "Truth in Engineering".

"Medens engelsk står for 'international', har andre sprog deres egne særlige kvaliteter, der passer til den stereotype forbundet med det sprogfællesskabet. "I tilfælde af tysk, er det 'hårdt arbejde', 'orden', og 'hygge'" sagde han

"Det er klart, at folk, der har lært et fremmedsprog har en positiv holdning til det pågældende land. Og i arbejdet med internationale forbindelser, der er virkelig vigtigt" tilføjede han. Hvilket passer godt med et kendt Bethold C. Witte (Lederen af kulturafdeling i det tyske udenrigsministerium i 1980'erne) citat:

"Wer Deutsch spricht, kauft auch Deutsch" (Den, der taler tysk køber tysk).

Men de fleste tyskere er generelt ikke klar over, hvor populær deres sprog er, og de fordele sproget bringer dem: såsom lettere global kommunikation, fortalte han The Local.

Er udveksling vejen?

Et udvekslingsophold kan være med til at give dig netop det kendskab til kulturen og de færdigheder i sproget, der gør, at du kan gøre dig gældende i virksomhed, der handler meget med Tyskland.

Der er ingen tvivl om, at der er god mening i at kunne sproget og kulturen i det land, Danmark handler mest med.

Fie Hancke tog netop til Tyskland, for at blive bedre til sproget - men hun fik meget meget mere ud af sit ophold!

Send os en besked på messenger, hvis du har spørgsmål

eller begynd ansøgningen allerede nu