Vi har gjort det nemmere at komme på udveksling

Vi har gjort det nemmere at komme på udveksling
December 20, 2016 11:17

At tage på udveksling er dyrt – det kan vi ikke løbe fra. Det skal ikke afholde os fra at give flest muligt unge muligheden for at komme på udveksling.

Vi gør alt, hvad vi kan for at holde omkostninger og priser så langt nede som muligt. Vi sørger for pakkeløsninger på vores forsikringer og afrejser, kurssikrer og laver partnerskaber, der gør, at administrationen bliver så billig som mulig. Men vi vil gerne gøre endnu mere for at gøre udveksling tilgængeligt for flere. En af de ting, man kan gøre, er at indgå et partnerskab med nogen, der har pengene, lysten og samme syn på verden, som en selv.

Sådan en partner har vi nu fundet. 

YFU Danmark og Totalbanken er blevet enige om at samarbejde for at gøre udveksling tilgængeligt for mange flere.

Hos Totalbanken er forståelsen for den frustrerende situation for både børn og forældre nemlig stor. Det fortæller Totalbankens direktør Ivan Sløk:

”Det må være enormt frustrerende, gerne at ville sende sine børn afsted, men ikke have det økonomiske råderum til eksempelvis at lægge 88.900, som det koster at blive udvekslingsstudent i USA. Den udfordring kan vi nu hjælpe med at løse”.

Særligt finansieringstilbud

Totalbanken har, sammen med YFU Danmark, etableret et finansieringstilbud, der med en meget lav rente på kun 4.95 % p.a. kan være en løsning, når økonomien presser. 

Lånet kan afvikles over 12 til 24 måneder og kan være til betaling af enten hele eller dele af udgiften til et udvekslingsophold.

”Hvis man nu har 30.000 på børneopsparingen, vil det jo oplagt at låne det sidste på den her måde. De sidste 17.900 til et helt år i Tyskland, vil kunne afvikles for under 1.000 kr. om måneden over 24 måneder. Og om man skal afsted i 2017, 2018 eller 2019 er lige meget”, fortæller Ivan Sløk og fortsætter. ”Vi vil gerne være med til at støtte op om YFU og deres mission – det er så vigtigt med unge, der kan noget ekstra med sprog og kultur i en globaliseret verden.

Jan Faldborg, formand for YFU, er også begejstret for samarbejdet, der i første omgang prøves af frem til 1/3-2017, som også er fristen for låneansøgningen, hvis man skal ud at rejse i 2017:

”Vi er virkeligt tilfredse med den her løsning. Det giver muligheden for, at endnu flere kan tage på udvekslingsophold. Noget vi i Danmark kommer til at få stor gavn af. De unge mennesker kommer jo hjem som mere modne og parate på verden og med nye sprog og forståelse for andre kulturer i bagagen”, fortæller han. 

Kom i gang med processen

Sådan kan det se ud

Man behøver altså ikke at låne det hele beløb, men gør man det kan du se eksempler på det her under. 

Tabllen viser ydelsen over 24 måneder, hvis man låner til hele udvekslingsopholdet i hhv. USA, Argentina eller Tjekkiet. 

  Destination 

 Lånebeløb

   Betaling 

USA

88.900 kr.

  4.018,87 kr.

Argentina

64.900 kr.

  2.952,77 kr.

Tjekkiet

41.900 kr.

  1.945,15 kr.

Læs mere om vilkårene