Om YFU - YFU Danmark - interkulturel udveksling i udlandet og i dagligstuen!

Om YFU

YFU Danmark

Gennem udveksling arbejder vi for at fremme forståelse og venskab mellem forskellige kulturer. 

Vi er en selvejende, non-profit forening. Vi er baseret på frivilligt arbejde, og er uafhængig af politiske, religiøse og økonomiske interesser. Alle vores midler går til at give dig den bedste oplevelse, uanset om du skal være udvekslingsstuderende, værtsfamilie, frivillig eller medlem

Vores historie

Youth for Understanding blev grundlagt i 1951 af Rachel Andresen efter, hun blev inspireret under et ophold i efterkrigstidens Amsterdam i 1948. Genetableringen af gade- og huslys i byen rørte hende så meget, at hun vendte tilbage til USA med en livslang mission om at sikre "at lysene aldrig blev slukket igen". Hun så YFU som en mulighed for at sikre, at lysene kunne forblive tændte og sprede sig over hele verden.
Rachel Andreasen blev i 1973 nomineret til Nobels Fredspris for hendes store arbejde med international udveksling af unge mennesker.
I 1960 var Tom Nielsen den første danske YFU-student men YFU Danmark fik først rigtig form i 1965.
I dag er YFU Danmark en forening med over 1000 medlemmer, omkring 30 partnerlande, en bestyrelse og et sekretariat med faste ansatte. Siden Toms hjemkomst i 1961 har vi sendt over 10.000 unge danskere ud i verden og modtaget over 5.000 udenlandske studenter.