Workshop typer - YFU Danmark - interkulturel udveksling i udlandet og i dagligstuen!

Workshop typer

Coloured Glasses

Coloured Glasses er en workshop, der sætter fokus på kultur og kulturforståelse. Målet med workshoppen er at sætte fokus på, hvordan eleverne forstår emner som diskrimination, fordomme og stereotyper. Vi tilbyder 3 forskellige typer af workshoppen:  

Workshop A: Kultur

For at vise hvad der rent faktisk sker når forskellige kulturer mødes, bruger vi en simuleringsøvelse: 

I er opdelt i forskellige grupper, med forskellige
kulturregler i skal følge. Det kan fx være, at gruppe 1 kun må snakke med samme køn, sige hej ved at give hånden osv. Rollerne er meget karikerede, så forskellene er tydelige, når grupperne skal møde ”andre kulturer” - altså de
andre grupper.

Kultur-workshoppen giver din klasse en unik mulighed for at opleve interkulturelle møder og forskelle, reflektere over øvelserne og lære
deres egen rolle at kende i en globaliseret verden.


Workshop B: Stereotyper og Fordomme
I denne workshop arbejder vi med, at i bliver bevidste om jeres ubevidste stereotyper.

I skal bl.a. tildeles roller og svare på spørgsmål som i tror, at jeres rolle ville svare.  

Vi vil gennemgå et mere nuanceret billede af stereotyper. Stereotyper kan udvikle sig til
fordomme, men kan også være nødvendige i nogle sammenhænge.

Workshoppen er en fantastisk mulighed for at kende til begreber som fordomme og stereotyper samt en god mulighed for at reflektere over egen adfærd.

Workshop C: Menneskerettigheder

I denne workshop bliver i delt ud i grupper, hvor i skal organisere et projekt. På et tidspunkt vil gæstelærerne tage visse menneskerettigheder ud af grupperne fx retten til at bevæge sig eller tale med hinanden. 

Efterfølgende skal i beslutte, hvilke menneskerettigheder der er vigtige, og hvordan samfundet skal være sat sammen for at beskytte disse rettigheder.

Denne workshop er en oplevelse, som alle bør få. Det er en sjov måde at lære om menneskerettighederne, deres betydning og vores ansvar for at bevare dem.